top of page
  • SeriAlex

Prison Break - Povestea fratilor Smack si a zabrelelor de aur.

Action, Crime, Drama | TV Series (2005–2017) - 8.4*IMDb

Stars: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Sarah Wayne Callies

A fost odata ca niciodata doi frati. Unul de meserie golan cu muschi multi si minte putina iar celalalt frumusel, tras printr-un inel, de meserie arhitect. Intr-o zi, muschiulosul face ce face si intra la puscarie pentru o crima pe care jura ca n-a comis-o. Toata lumea era suparata pe bietul muschiulos, baiatul, sotia, amanta, chiar si judecatorul cel negru care de suparat ce era, l-a trimis pe acesta direct pe scaunul electric. Ce nenorocire!

Frumuselul insa, avea o indoiala si parca nu era asa convins ca fratele lui a comis josnica crima asa ca s-a dus la vorbitor si l-a intreabat: Bro, tu l-ai omorat pe baiatul ala, spune-mi adevarul? Nu l-am omorat eu, a strigat muschiulosul izbucnind in lacrimi. Trebuie sa ma crezi! Atunci frumuselul, suflet candriu de papugiu, l-a crezut pe cuvant si a scornit un plan ca sa-l scoata pe golan de la mititica. Numai ca planul era mare iar imprimanta era veche si proasta si nu mai tiparea. A cumparat alta imprimanta, mai mare si mai buna dar dupa 2 pagini s-a terminat cerneala. A comandat cerneala, doua tone, dar cand a inceput sa tipareasca s-a terminat hartia...

Pe vremea aceea, nimeni nu stia ca frumuselul era pe cat de frumos, pe atat de destept si dupa ce s-a gandit si s-a gandit, mintea lui de arhitect a gasit solutia salvatoare. Si-a tatuat planul pe corp...

Nu se stie exact cum a reusit acest serial sa aiba o asa priza la public. Sa fi fost scenariu, poate regia, de ce nu decorurile, sa fi fost actorii, habar n-am... Cert e ca milioane de oameni au urmarit cu sufletul la gura fiecare minutel din Prison Break iar Wenthorth Miller a devenit dintr-un simplu actor de comedie, o super vedeta mondiala. Asta se intampla acum 13 ani.

Succesul urias al acestei povesti depre ambitie si devotament i-a facut pe cei de la Netflix sa-l scoata pe Michael Scofield de la naftalina si sa-l urce pe platforma in dorinta unui "lets remember the good old days", trend din ce in ce mai prezent pe canalele de streaming

Pariul companiei americane s-a dovedit unul castigator, serialul celebrei evadari din inchisoarea Fox River a urcat vertiginos in clasamentul celor mai (re)vizionate seriale, adunand in tolba mii de accesari. Explicatia? Cei care l-au gustat, au vrut sa-l mai haleasca odata iar ceilalti, auzind de la veterani ca exista un serial super tare s-au apucat sa-l vada.

. Prison Break n-a inventat apa calda a serialelor despre evadari. Au mai fost filme pe aceiasi idee, Escape from Alcatraz, The fugitive sau OZ - Închisoarea federala sunt primele care imi vin in minte insa nici una dintre productiile despre inchisori si detinuti nu a avut un asa succes.

Se pare ca povestea din P.B nu este 100% fictiune. Exista un samburel de adevar in treaba asta iar dovada sta ascunsa in spatele copertilor unei actiuni penale deschise impotriva celor de la FOX (producatorii serialului) de catre Hughes Brothers care au fost incarcerati in 1960 si care au evadat impreuna. Donald si David Hughes au sustinut sus si tare ca Prison Break a fost inspirat din viata lor si ca Fox le-a folosit povestea fara a le cere acordul. Procesul s-a oprit din lipsa de probe.

Dupa ce Prison Break a devenit un show mondial, FOX a vrut sa bata fierul cat e cald si a lansat cateva continuari mai mult sau mai putin reusite. Primul spin-off s-a numit Prison Break: Proof of Innocence, care (ciudat) nu a vazut lumina televizoarelor. Mini seria sponsorizata de Toyota (?) putea fi accesata la acea vreme, doar de pe telefoanele mobile. Au mai aparut: Breakout Kings, un serial usurel in care il regasim pe T-Bag, un joc video - Prison Preak - The Conspiracy in care auzim din nou vocea cristalina a lui Michael Scofield si un extra sezon, al 5-lea, lansat la 8 ani distanta de sezonul 4, care s-a stins dupa cateva episoade.

Una peste alta, avem din nou la indemana povestea Prison Break pe care va recomand sa o (re)vedeti for the old time sake. Serialul e alert si te prinde (chiar daca l-ai mai vazut inainte) iar experienta revederii este una interesanta. Asa cum am spus de multe ori, serialele bune nu expira niciodata iar Prison Break este unul din ele.

In rolurile principale: Wenthworth Miller (Buffy , Vampire Slayer, Human Stain), Dominic Purcell (john Doe, Flash) si Sarah Wayne Callies (Colony, Walking Dead)

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici


146 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page