top of page
  • SeriAlex

Cat de lung trebuie sa fie un serial (2)

3. Serialele over size ( peste 10 sez)

Sunt seriale mișto care încep foarte bine, dar uită să se mai termine. Sunt asa de lungi incat nimeni nu mai stie cum a inceput si cine sunt personajele. In loc sa se opreasca si sa culeaga laurii succesului, serialul continua intr-un penibil din ce in ce mai evident.

Din păcate au fost multe seriale în barca asta. ”Beverley Hills 90210”, ”Friends” sau ”Two and a half man" sunt doar cateva din ele. Anatomia lui Grey de exemplu, este o producție care trebuia să se oprească de mult. Da, au fost geniale primele sezoane - am aflat despre viața unor medici rezidenti dintr-un spital de urgență. Ok, perfect, mișto. Sunt suficiente 10 sezoane pentru asta... De ce sa o lungesti? La ce-ti trebuie încă 10? Btw, în caz ca nu știați, Greys Anathomy a ajuns la sezonul 16!

MASH - Comedy, Drama, War | TV Series (1972–1983)

Alt serial prea lung a fost M.A.S.H. Spumoasa comedie despre viața dintr-un spital de campanie din perioada războiului din Coreea a început genial dar cu timpul s-a pierdut pe drum. Și cu toate că serialul se dilua și își pierdea din farmec, productorii scoteau pe banda episoade după episoade într-un perpetuum fara sens. Până l-au făcut praf.

Fără doar și poate, există și XL-uri remarcabile iar "Stargate SG1", este unul dintre ele. Serialul a preluat ideea lung metrajului Stargate (avandu-l pe Kurt Russel în rolul principal) și a dus-o cu brio cale de 214 episoade. Ce să spun, serialul mi-a plăcut la maxim, eu nu l-aș fi terminat niciodată.

Stargate SG1 - Action, Adventure, | TV Series (1997–2007)

Despre sezoane & episoade.

Numărul de episoade per sezon difera de la un serial la altul. Un sezon standard are 10 episoade. Există și sezoane de 12, 20 sau 22 de episoade, depinde de serial. De exemplu 24 ( un serial genial cu Kiefer Sutherland), are 24 de episoade/sezon, adica foarte multe, dar există și un serial al cărui prim sezon a avut doar 5 episoade - Seinfeld Chronicles. Cine ar fi crezut că Seinfeld comediantul din NY o să ajungă fenomen mondial.

4. Serialele Full House (5 - 10 sezoane)

Sunt acele producții care ne pare rău că se termina. Serialele sunt de la bune la foarte bune și au capacitatea de a ne ține legați de scaun saptamani intregi. Dramă, action, mistery, SF, thriller, le avem grămadă în toate formele și culorile posibile.

Serialele care trec de sezonul 5 demonstrează că au potențial și formulă caștigătoare. Audiența este mare și justifică efortul, sumele în joc sunt din ce in ce mai mari, profitul la fel. Seinfeld este un astfel de exemplu în care audiența masivă a generat profituri uriase. Doar onorariul lui Jerry Seinfeld ajunsese în perioada de maximă audiență la un milion de dolari per episod. Și cu toate astea omul a renuntat în plină glorie dupa 7 sezoane. Întrebat de ce renunță, Jerry Seinfeld a răspuns: ”Pentru că nu mai am ce să spun„

Au existat seriale care au generat adevarate isterii mondiale. Star Trek este unul dintre ele. Convențiile anuale S.T erau locuri unde mii de trekkeri (official S.T fans) se adunau pentru a fi mai aproape de idolii lor si pentru a pune la cale noi metode de lupta împotriva dușmanilor lor dintotdeauna - Star Wars fans.

Action, Adventure, Mystery | TV Series (1987–1994)

Serialele full house sunt cele mai mișto cu condiția să nu se întindă prea mult. Consider că un serial ar trebui să se oprească undeva pe la sezonul 7. Ce trece peste, trebuie să fie mega tare, și aici mă refer la plot-uri bune care să țina pasul. Altfel, poți foarte ușor să o dai în bară și să ștergi într-un sezon tot ce ai construit până atunci. Așa s-a întamplat cu ultimul sezon al celebrei serii Prison Break .

(to be continued...)

19 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page