top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

The Last Dance - Unul dintre cele mai bune documentare sportive pe care l-am văzut.Cu o echipă de adevăraţi profesionişti, conduşi de unul dintre cei mai buni sportivi ai lumii şi inventatori al unei scheme de joc imbatabile, Chicago Bulls a dominat lumea baschetului american vreme de câţiva ani. Consideraţi cei mai buni din NBA, cu un palmares greu de egalat, echipa condusă de Michael Jordan a reuşit să domine campionatul american de baschet, câştigând numai puţin de 6 cupe NBA. Jordan a fost MVP, most valuable player de sase ori, iar Chicago Bulls a reuşit să-i detroneze pe L.A Lakers din fruntea clasamentului celei mai bune echipe de baschet din America.

Documentarul celor de la Netflix este mai mult decât viaţa şi cariera unui mare sportiv - M.Jordan. Este povestea unei echipe, cu bune şi cu rele, este istoria unei perioade destul de tulbure a baschetului american în care interesele şi banii depăşeau cu mult granita sportivităţii.

Deşi nu sunt cei mai buni în documentare, cei de la Netflix au reuşit de data asta să surprindă cel mai bine, spiritul baschetului anilor 90. Am urmărit de-a lungul celor 10 episoade, viaţa şi cariera unui sportiv extraordinar, precum şi drumul unei echipe către vârful performanței sportive. Nu sunt Fan Chicago Bulls şi nici nu am Air Jordan în picioare, dar serialul celor de la Netflix a avut darul să-mi deschidă ochii ca să pot vedea eforturile supraomeneşti ale unu atlet care şi-a dorit întotdeauna să fie cel mai bun dintre cei mai buni.

Insă performanţa vine cu un preţ, şi aşa am aflat de perioadele dificile prin care Jordan a trecut, începând cu moartea tatălui, continuând cu pasiunea pentru jocurile de noroc şi terminând cu faima de bad guy, în sensul rău al cuvântului pe care şi-a dobândit-o pe terenul de baschet.

Documentarul este super tare, pentru că dezvăluie lucruri mai puțin știute. Am aflat povesti din spatele terenului de baschet, am aflat cine a fost Scottie Pippen şi cum a reuşit să se acomodeze cu poziţia de secund în corabia celui mai mare baschetbalist. Am aflat cum a reușit Deniss Rodman, să devină unul dinre cei mai buni recuperatori pe care i-a avut baschetul american şi am aflat cum ambiţia şi mândria nemasurată a unui om a reuşit incredibiliul - să îl oprească pe Michael Jordan din marşul triumfal către perfecţiune.

Nu sunt vreun fan al documentarelor sportive însă apreciez efortul supraomenesc al atleţilor, al oamenilor din spatele terenului de sport, al managerilor şi al proprietarilor de cluburi care aduc lumina şi bucurie în inimile a milioane de fani. Documentarul celor de la Netflix este o capodoperă a genului şi îl recomand din toată inima tuturor pasionaţilor şi nu numai.


The Last Dance - 9.2 IMDb


Documentary,Biography,History - TV Mini-Series (2020)

Stars: Phil Jackson, Michael Jordan, David Aldridge


Pro

Excelent documentate, excelent prezentate, cele 10 episoade m-au tinut cu sufletul la gura pana la sfarsit.

Contra

Pacat ca s-a terminat


Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici


8 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commenti


bottom of page