top of page
  • SeriAlex

Robert Downey Jr. la cârma unui serial vechi de 70 de ani!

Robert Downey Jr.

Perry Mason este cel mai tare detectiv/avocat din istoria cinematografiei americane. Cu o pălărie gen Humphrey Bogard şi o voce în stilul Morgan Freeman, mister Mason se detaşează de restul avocaţilor apărări prin maniera proprie cu care îşi salvează clienţii din ghearele puşcăriilor. Dorind să evite pe cât posibil verdictele complicate şi deliberările lungi ale sălilor de judecată. Mason încearcă să demonstreze nevinovăţia clientului său înainte de sfârşitul procesului reuşind de fiecare dată să găsească un personaj cheie pe care să-l facă într-un final să mărturisească un fapt care sa-I disculpe clientul. Aceasta tehnica i-a adus reputatia de ce mai inspirat avocat detectiv al ecranului depasindu-l pe alocuri pe Hercule Poirot sau S.Holmes

Istoria media a lui Perry Mason este lungă și colorată . A fost protagonistul a peste 80 de nuvele şi povestiri scurte, a jucat în şase filme de lung metraj şi în patru seriale TV.

Primul serial P.M a văzut lumina televizoarelor în 1956 într-un producţie CBS care a durat nouă ani. În 1973 a apărut The New Perry Mason, o mini serie care nu a prins decât 15 episoade, iar în 1985, NBC a reușit să reaprindă gloria celui mai bun detective/avocat într-un remake care s-a întins pe 10 ani.

Anul 2020 în găseşte pe mister Mason, plimbându-se prin curtea celor de la HBO într-o limuzină condusă de Robert Downey Jr (producător executiv) încercând să intre pe autostrada marilor producţii TV ale anului. Interesant este ca rolul celebrului detectiv i-a fost oferit initial lui Robert, dar lipsa de timp si implicarea in mega proiectul Avengers l-a facut pe acesta sa refuze rolul. Asta nu l-a impiedicat insa, sa se implice in partea de productie a serialului, ocupand intr-un final scaunul de producator executiv. Cu un buget consistent (55 de milioane de dolari) şi cu Matthew Rhys în rolul principal, noul serial încearcă marea cu degetul oferind publicului un Perry Mason complet diferit, un detective sărac din cale-afară care încearcă să-şi ducă zilele într-un oraş plin de tentaţii şi pericole.

Bazat pe personaje create de Erle Stanley Gardner, această serie scurtă urmărește originile celui mai legendar avocat al apărării penale americane, rol emblematic interpretat de Matthew Rhys, un actor american nominalizat de două ori la Globul de Aur pentru prestaţia din The Americans.

107 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page