top of page
  • SeriAlex

O parte de adevar - Un serial cu o puternica incarcatura emotionala!

Drama | TV Mini-Series (2020– ) - 7,5 * IMDb

Stars: Mark Ruffalo, Melissa Leo, John Procaccino

Mark Rufallo in dublu rol,

Când vine vorba de seriale şi filme de dramă, cei de la HBO Go sunt super maeştri. Sunt multe producţii tv din curtea celor de la Go, care au rupt audienţa şi au general râuri de lacrimi. Primul care îmi vine în minte este bineînţeles Cernobâl, serialul fenomen care a apărut în vara anului trecut sau Band Of Brother serialul de război care a ajuns pe locul 3 în topul celor mai bune seriale din lume, clasament facut de IMDb I know this much în true aka O parte de adevăr (în traducere HBO) este o adaptare după nuvela cu acelaşi nume al lui Wally Lamb în care aflam strania poveste a fraţilor Birdsey, doi gemeni ce suferă de paranoia şi schizofrenie care trebuie să găsească o modalitate de a trăi împreună într-o lume din ce în ce mai inaccesibilă lor. Mark Ruffalo, actorul care a trecut de 3 ori pe langa premiul Oscar, face aici un adevărat tur de forţă şi interpretează rolul gemenilor, într-o dublă prestaţie care are toate şansele să-l urce pe podiumul Globurilor de Aur de anul viitor.

Pentru a-l juca pe Thomas, Rufallo a trebuit fie să poarte proteze speciale pentru a arăta mai gras fie să e îngraşe 25 de kilograme. Actorul a explicat că rolurile celor doi fraţi au fost filmate la şase săptămâni distanţă unul de altul. pentru a-i oferii timp să pună ceva ”mușchi” pe el. "Creşterea în greutate pentru Thomas a fost într-adevăr dificilă, a spus Mark într-un interviu. Nu mă așteptam să fie chiar aşa greu şi sincer credeam că o să mă distrez facand asta, dar când ajungi să te îndopi cu forţa nu mai ai nici o plăcere” Primul episod este tulburător şi destul de greu de digerat pentru cei care sunt mai emotivi, dealtfel toată povestea are o încărcătură emoţionantă foarte greu de dus. Serialul aduce pe ici pe colo cu celebrul Rainman, cu Dustin Hofmann şi Tom Cruise dar povestea celor doi fraţi Birdsey este mai puţin romanţata şi mai aproape de realitatea zilelor noastre.

Recunosc că am fost tentat după primele 15 minute, să amân vizionarea din motive de stare, eram trist, după o zi destul de grea, încărcată de emoţii puternice şi primele secvențe ale serialului nu au făcut decât să-mi adâncească starea negativă. După care, pe măsură ce minutele treceau, am descoperit un actor, un scenariu, o realitate în imagini care parcă îmi spunea că viaţa poate să fie şi altceva decât flori şi bucurie. . În rolurile principale: Mark Rufallo (Avengers, Can you see me, Spotlight) Melissa Leo (Oblivion, I am diyng ouţ here, Wayward pines) şi John Procaccino un old timer pe care l-am mai văzut în Asasinii sau Madam Secretary.

O parte de adevar - Ups & Downs

Pro: Scenariu, regie şi actori. Contra: Serialul are o încărcătură emoţională destul de greu de dus.

Etichete:

487 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page