top of page
  • Poza scriitoruluiSerialex

Bloodride - Daca iti era dor de Twilight Zone, poti sa incerci aceasta clona destul de reusita!

Horror | TV Series (2020– ) - 7.0 IMDb

Bloodride este o antologie de groază, un thriller cu note macabre pe care l-aş pune undeva la limita horror-ului şi. Şase episoade a câte 30 de minute in care aflăm povestea a şase călători anonimi dintr-un autobuz care circulă către o destinaţie necunoscută. La volanul autobuzului sta un şofer care îmi aduce aminte de Freddy Greuger fără machiaj, dar cu aceiaşi privire diabolică.

Serialul produs de Netflix are mult sânge în scenariu si multe situaţii ambigue care m-au plimbat prin cotloanele întunecate ale fiinţei umane, într-un joc macabru de-a şoarecele şi pisica, dintre raţiune şi nebunie. În esenţă Bloodride este un fel de Twilight Zone norvegian, cu poveşti de groază care pleacă de la situaţii normale de viaţă şi ajunge în întunericului de nepătruns al nebuniei umane. Nu l-aş recomanda celor mai slabi de înger, şi nici nu aş petrece un weekend alături de familie în compania călătorilor din autobuzul groazei.

Pe altă parte, Bloodride este genul de horror care se opreşte totuşi la limita acceptabilului extrem şi nu provoacă coşmaruri sau dependente. Dacă ar fi să inventez un gen pentru povestea asta aş spune că e un Bloodride este un serial de semi-groaza, sau semi-horror dacă limba romana ar accepta o astfel de definiţie.

Se poate vedea pe Netflix sau aici

124 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page