top of page
  • SeriAlex

The Pharmacist - Scandalul fabricii de rețete din New Orleans

Documentary, Crime | TV Mini-Series (2020) - 8.2 * IMDb

Cei de la Netflix sunt buni pe documentare. Am văzut de la ei Ted Bundy Tapes, Hitler”s Circle of Evil şi încă câteva şi trebuie să spun că oamenii ştiu ce fac. Serialele sunt bine scrise, bine documentate şi sunt făcute după toate regulile de marketing ale producţiilor de gen.

The Pharmacist este o poveste despre ambiţia unui farmacist din oraşul Poydras - Lousiana de a închide cabinetul unui doctor pediatru din New Orleans care a dezvoltat cu acoperirea tacită a poliţiei, o reţea de distribuţie a unui medicament care putea fi folosit ca drog de mare risc. Practic, doctorul emitea un număr imens de reţete fără acoperire medicală pentru Oxycontin, un opiod puternic, care folosit în mod regulat crea dependentă.

”Cruciada” farmacistului împotriva Oxicontinului în special şi a abuzului de droguri în general are în spate o traumă imensă pe care Dan Schneider a trăit-o în urmă cu câţiva ani când s-a despărţit definitiv de unicul lui fiu, împuşcat pe străzile rău famate ale cartierului unde se dusese să cumpere o doză de crack (mix de cocaină).

Serialul este ok şi te prinde,dar e undeva în spatele marilor reuşite ale Netflixului din domendiul serialelor documentare. Drama farmacistului este mare, iar efortul cinematografic este lăudabil, dar quest-ul cinematografic lui este lipsit de suspance-ul acestui gen de show tv. Serialul este static şi iar scenariul face burta după numai două episoade. Merită văzut pentru experienţa cinematografica documentară şi mai puţin pentru acţiune.

Se poate vedea pe Netflix sau aici.

94 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page