top of page
  • SeriAlex

Star Trek: Picard - ”I dont want the game to end”

Action, Adventure, Drama | TV Series (2020– ) - 8.9*IMDb

Stars: Patrick Stewart, Santiago Cabrera, Alison Pill

Sunt mare fan Star Trek şi am aşteptat cu sufletul la gura să apară această nouă serie. Ştiam de ceva timp de el şi mă tot întrebam: oare ce o să mai inventeze de data asta? Trebuie să recunosc, dintre toate personajele serialului, Cmd Data a fost favoritul meu, urmat la scurtă distanţă de Number One - Riker şi abia la sfârşit de Picard. Personaj deosebit de interesant, Jean Luc mi s-a părut întotdeauna prea calm, prea calculat şi faptul că avea mereu cuvintele la el mă enerva groaznic. Picard Cel Calm era în totală opoziţie cu ceea ce credeam eu că ar trebui să fie un comandant de navă. Poate de aceea cred ca Chis Pine (Young Kirk) a fost cel mai şmecher comandant de nava dintre toţi câţi au fost în universul ăsta.

Privind spre serialele ST, dintre toţi comandanţii navei Enterprise, Patrick Stewart este fără nici o îndoială cel mai bine pregătit pentru jobul asta. A debutat in seria Star Trek - Next Generations (1987 - 1994) a jucat in cateva filme si a facut voice over pentru cateva jocuri ale franzicei. Deşi au trecut aproape 17 ani de cand a pus in cui tunica de comandant ( S.T Nemesis - 2002) iata-l din nou imbracand hainele lui Jean Luc Picard intr-un rol pe care alţi octogenari l-ar fi refuzat din start. Veteranul de 80 de ani joacă cu o poftă şi cu o agerime care pe mulți i-ar face invidioşi. Succesul primului episod a dovedit ca Stewart nu si-a pierdut farmecul, iar numarul mare de telespectatori care au urmarit primul episod a demonstrat ca pariul producătorilor a fost unul câştigător.

Primul episod începe cu o partidă de poker între Picard şi Cmd Data, meci în care celebrul android trişează şi câştigă. Super tare început de serie,

Cativa ani mai târziu, il găsim pe Jean Luc bucurându-se în liniște de pensia lui specială de Amiral, în castelul lui din sudul Franţei, alături cativa prieteni romulani si de Number One, micul lui buldog francez. Bântuit de moartea vechiului său prieten Data și de distrugerea planetei Romulus, Amiralul Picard accepta după 20 de ani de tăcere, să participe la o emisiune TV prin care să explice de ce a părăsit Flota Stelară în momentul în care era în culmea gloriei profesionale. Interviul nu rămâne fără urmări și Picard întâlnește o fată ciudată care îi cere ajutorul. Într-o perioadă în care oamenii sintetici erau interzişi, tânăra se dovedeşte a fi un model avansat de android, rudă de” sânge” cu mai vechiul său prieten Data. Dar cum poate un android să facă copii?

Mai departe, scrie in carte. Serialul se misca super bine, iar ideea sinteticilor interziși, imprumutata din Blade Runner, pare super interesanta. Primul episod mi-a placut la maxim si cred ca, in sfarsit, vom avea parte de o experienta SF super tare.

164 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page