top of page
  • SeriAlex

Project Blue Book - Where the conspiracy began!

Drama, Mystery, Sci-Fi | TV Series (2019– ) - 7.6*IMDb

Stars: Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell

Mi-au plăcut întotdeauna serialele cu OZN-uri, extratereştrii şi teorii ale conspiraţiei. Fan adevărat al Dosarelor X, mă bucur de fiecare dată când mai apare câte o producţie care îmbrăţişează acest subiect dedicat omuleţilor verzi.

Proiectul Cartea Albastră (Project Blue Book) face parte dintr-o serie de studii asupra obiectelor zburătoare neidentificate (OZN-uri), realizat de Forțele Aeriene Americane. Studiul a demarat în 1952 preluând cercetările efectuate în cadrul Sign Project devenit ulterior Project Grudge şi a fost sistat 17 ani mai târziu, în 1969, în urma unui ordin controversat al administraţiei americane. Scopul principal al acestei iniţiative a armatei americane a fost să să determine dacă OZN-urile sunt o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Până în momentul închiderii Proiectului Cartea Albastră a strâns în sertare peste 12.000 de cazuri de OZN-uri, date care fost colectate, analizate și îndosariate cu mare atenţie. Rezultatul celor peste 15 ani de cercetări în domeniul UFO s-a regăsit în paginile Raportului Condon, care a concluzionat că nici un OZN reperat, investigat și evaluat de către Forțele Aeriene nu a prezentat o amenințare la adresa securității americane naționale. Mai mult de atât. Raportul Condon conchide că nu au existat date clare care să indice dovezi ale unor tehnologii sau cunoștințe superioare cunoștințelor științifice moderne. Nu a existat nicio dovadă care să indice că observațiile clasificate drept Obiecte Zburătoare Neidentificate să fi fost vehicule extraterestre. Raportul concluzioneaza ca cele mai multe apariţii ale UFO (Unidentified Flying Objects) au fost identificări greșite ale fenomenelor naturale (nori, stele, etc.) sau ale aeronavelor convenționale. Mai sa fie!

Serialul Project Blue Book, este o serie inspirată din experiențele personale ale Dr. J. Allen Hynek (1910-1986), un profesor de colegiu implicat direct în Proiectul Cartea Albastră, angajat de U.S Air Force pentru a cerceta cazurile de interacţiune extraterestre (Close Encounters & UFO cases) de pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Deşi are o notă relativ mică pe IMDB, producţia celor de la History Chanell, are toate atributele unui serial bine făcut: scenariu bun, actori bine aleşi conduşi de un regizor inspirat. Project Blue Book este o poveste de televiziune care poate rivalizata oricând cu miniseria Taken a lui Steven Spielberg, considerată a fi o referinţă în domeniu.

În rolul principal Aidan Gilen - Lord Baelish din GoT, un actor irlandez pe care l-am mai văzut în Peaky Blinders sau Maze Runner, Michael Malarkey pe care îl ştim din serialele Oath sau Vampire Diaries şi Laura Mennel, o tânără actriţa din Canada pe care am mai văzut-o în The Man în the High Castle sau Van Helsing Serialul se poate vedea pe History Chanell sau aici

Etichete:

238 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page