top of page
  • SeriAlex

A Christmas Carol - Un serial de Craciun asa cum nu am mai vazut!

Drama, Fantasy | TV Mini-Series (2019– )

Stars: Guy Pearce, Andy Serkis, Stephen Graham

Sunt fan povesti de Crăciun şi în fiecare an butonez pe net încercând să gasesc filme sau seriale cu Moşu pe care nu le-am văzut. Invariabil călătoria mea în lumea lui Santa Claus se termină cu Polar Express, un super film de animaţie pe care îl revăd în fiecare an cu aceiaşi bucurie. Azi noapte n-am putut să dorm şi am frunzărit canalele de filme. Pe la două noaptea l-am găsit pe A Christmas Carol, o poveste de Crăciun din curtea celor de la HBO cu Guy Pearce în rolul principal. Iniţial nu am vrut să nu mă uit pentru că trailerul mă ducea cu gândul la un thriller/horror, (ceea şi era dealtfel), Era târziu în noapte şi voiam să adorm înconjurat de steluţe aurii din bradul de Crăciun, nu de monştrii şi fantomele lui Charles Dickens.

Şi am dat play... Afară era negura, pe undeva un câine urlă prelung, iar vântul mişca o uşă care scârţâia înfiorător, iar eu mă uitam la un film de crăciun cu fantome! Nu vreau să povestesc seria pentru că această experienţă trebuie trăită şi nu auzită. Cert este că am închis televizorul când se crapa de ziuă, după care am rămas cu ochii pironiţi la ecranul negru încă un sfert de oră... Cea ce văzusem, era fără nici o îndoială o poveste de crăciun, dar felul în care s-a terminat m-a lăsat cu un gust ciudat de bucurie, amestecat cu tristeţe. Eram bucuros că am ales această poveste să-mi fie companion în noaptea de crăciun şi eram trist că se terminase... Mini seria A Christmas Carol nu este un film pentru copii. Nici să nu vă gândiţi să puneţi copii să se uite la aşa ceva. Este un film pe care toţi adulţi ar trebui să îl vadă. Dură, imprevizibilă, tristă, dar şi emoţionantă povestea ne poartă paşii în lumea lui Charles Dickens într-un oraş din Anglia secolului 18 în care facem cunostiinta cu Ebenezer Scrooge, un om de afaceri rece şi nemilos care are parte de Crăciunul vieţii lui. Trei duhuri îl vizitează pe Ebenezer în noaptea magică, iar întâlnirea lui cu cele trei spirite va lasa urme adânci în conştiinţa şi sufletul împietrit al omului singuratic. Serialul este dur şi nemilos pentru inimile mai sensibile, dar dacă treci de primul episod o să descoperiţi o poveste interesanta cu un final suprinzator. Povestea de Crăciun a lui Dickens de pe HBO-ul Crăciunului 2019 este amestec de incertitudine, indiferentă, bucurie, răzbunare şi dragoste care m-a lăsat cu gura căscată...

In rolurile principale: Guy Pearce, un actor britanic pe care l-am descoperit in Memento, care a intrat in galaxia serialelor acum 2 ani, Andy Serkis - celebrul Gollum din Lord of the rings si Stephen Graham pe care l-am mai vazut in The Irishman sau Line of Duty.

Se poate vedea pe HBO Go sau aici

Etichete:

208 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page