top of page
  • SeriAlex

See - Un serial original, dur si imprevizibil!

Drama, Sci-Fi | TV Series (2019– ) - 7.7*IMDb

Stars: Alfre Woodard, Jason Momoa, Sylvia Hoeks

     Pe Joseph Jason Namakaeha Momoa aka Jason Mamoa,  l-am cunoscut pe platourile de filmare de la Game Of Thrones. El era luptatorul absolut, plin de farmec si de muschi, calare pe cal si pe Regina Dragonilor, eu eram telespectatorul gras, plin de floricele si cola, calare pe canapea si pe telecomanda. Ne-am intalnit, ne-am salutat si am ramas prietenii, mai mult eu decat el, in sensul ca eu stiam cine e, iar el habar nu avea ca exist. 

Jason nu este la prima aventura serialistica. Desi am urmarit o perioada buna serialul Baywatch, mai mult  din motive de Pamela Anderson decat de actiunea in sine, habar nu am avut ca mister muschi Mamoa a jucat si el pe acolo. Era mult mai tânăr, fără plete și presta undeva la granița între invizibil și puțin vazubil. 

     Dupa "Salvamarii", Mamoa a mai aparut in cateva seriale light (The Game sau North Shore) pentru ca apoi sa rupa pisica in  seria Stargate Atlantis  unde a avut un rol interesant. Doi ani mai tarziu, in 2011, Jason aparea in  GoT si obtinea statului de vedeta in devenire. Au urmat: The Red Road, un serial politist in care a prins un rol principal si Frontier, super serialul despre vanatorii de blanuri de la frontiera Canadiana a secolului 17 in care Jason Mamoa dovedeste ca este un actor cu un bogat registru interpretativ.

See, serialul cu care Apple TV+  si-a inceput aventura streamingului, este un SF care pleaca de la o idee super interesanta. In viitorul distopian imaginat de Steven Knight (Peaky Blinders) și Francis Lawrence (The Hunger Games series), oamenii și-au pierdut simtul vazului. În acestă beznă de nepătruns în care oamenii traiau și supraviețuiau în ginte și clanuri, ghidați doar de simțurile primare, se nasc la un moment dat, doi copii cu vederea perfect normală. Considerați a fi progeniturile diavolului, cei doi încep să fie vânați fără milă de către toate căpeteniile clanurilor conducatoare în scopul de a elibera lumea de rău.

Jason Mamoa, joaca rolul Baba Voss, capetenia clanului din varful muntelui caruia ii revine ”sarcina” sa-i apere pe cei doi copii, din motive de dragoste si daruire. Cert e ca serialul este impresionant prin scenografie, cu atat mai mult cu cat ideea lui Steven Knight (Tabu, Dirty Pretty Things) de a creea un serial in care oamenii nu vad, parea la un moment dat imposibil de pus in practica.

     In rolurile principale: Jason Mamoa (Frontier, GoT) Alfre Woodard, (State of Affair, Luke Cage) o specialista in seriale de televiziune si Sylvia Hoeks, o fosta fotomodel Elite care a dat catwalk-ul pe platourile de filmare si a bifat roluri in Blade Runner 2019 sau Berlin Station.

     Serialul poate fi vazut pe Apple TV+ sau aici

Etichete:

247 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page