top of page
  • SeriAlex

La ce seriale ne uitam in Noiembrie. Disney+ si Apple TV+ incearca sa-si faca loc in televizoarele n

Mai e putin si se termina toamna si odata cu ea se duc pe apa simbetii si plimbarile romantice prin parcurile pline de frunze aramii. Vremea urata si rea ne goneste in casa, loc cald si primitor unde ne asteapta fotoliul, telecomanda, castronul de floricele si serialele preferate!

Poate mai saraca decat predecesoarea, noiembrie ne aduce in televizoare seriale de (aproape) toate genurile, cu o mica/mare predispozitie catre aria SF. O sa avem asadar o luna destul de plina de povesti care mai de care mai interesante (sper eu), precum si doi musafiri noi in arena de streaming, pe numele lor de scena: Disney+ si Apple TV+.

Asadar luna incepe cu sezonul 2 din Jack Ryan, un action/spy produs de Amazon Prime care il are protagonist pe celebrul Dr Ryan, un analist CIA cu nas fin de copoi si veleitati de James Bond american. Daca in sezonul intai, Ryan se lua de guler cu

teroristii de prin Paris, in sezonul doi, povestea se muta in Venezuela acolo unde analistul nostru descopera urmele unui transport ilegal de arme. Mai departe stim ce se intampla - poc poc, pif paf, urmariri cu masini, elicoptere, impuscaturi si bombe, pe scurt cam tot arsenalul unui serial de actiune american. In rolul principal: John Krasinky. Serialul apare pe 1 noiembrie.

Si pentru ca tot am pomenit de Amazon Prime, data de 15 este rezervata unei alte continuari de succes al canalului de shopping online. Inspirat dupa un roman de Philip K. Dick - The Man in the High Castle a ajuns, se pare, la final. Serial de anvergura cu o mare priza la public, Omul din Castelul Inalt 4, promite sa incheie saga luptatorilor de rezistenta din America ocupata si sa desluseasca misterul din spatele enigmaticelor role de film de celuloid.

Tot pe 15 noiembrie apare serialul DollFace, o comedie interesanta din gradina celor de la Hulu, despre "minunata" si complicata lume a femeilor. Dupa ce a fost parasita de iubitul ei, o tanara trebuie sa-si foloseasca toate resursele pentru a incearca sa-si redobandeasca prietenele pe care le-a pierdut in timpul relatiei.

Cu o singura premiera serialistica pe portativ, se pare ca Noiembrie nu este cea mai buna perioada pentru cei de la HBO Go. Pentru a rezista in fata concurentei din ce in ce mai aprige, corporatistii și-au pus mari sperante in cele 3 premiere pe care le-au avut luna trecuta (Watchmen, Mrs Fletcher si Catherina The Great), seriale cu care spera sa reziste in fata avalansei de productii pe care Disney si Apple le arunca în lupta.

Totusi, HBO dovedeste ca este un jucator greu si vine cu un serial surpriza care promite sa tina un suspance toata suflarea SF/Fantasy a lumii. Inspirat din trilogia cu acelasi nume a scriitorului Phil Pulmann si cu un lung metraj in spate (The Golden Compas) serialul His Dark Materials, ne spune povestea unei tinere fete care isi cauta prietenul disparut intr-un univers paralel. Trailerul este super interessant si promite o experienta video de execptie. Serialul va vedea lumina televizoarelor pe 4 noiembrie.

Pentru cei de la ShowTime noiembrie va fi o luna bogata. La capitolul premiere, SHO arunca in lupta Back to life, o comedie cu accente dramatice in care descoperim povestea lui Miri Mathison, o femeie care revine in orasul natal dupa 18 ani de inchisoare. Odata ajunsa in oras, Miri încearcă să reînvie vechile prietenii, să isi caute de lucru și să se obisnuieasca cu viața de "afară" în timp ce așteaptă cu disperare ca lumea să uite de ceea ce s-a întâmplat în acea noapte fatidica, care i-a schimbat destinul. Serialul va incepe pe 10 octombrie.

La capitolul continuari, SHO ne imbie cu sezonul 2 din Kidding, un serial cu Jim Carrey in rolul principal, cu sezonul 10 din Shameless si cu sezonul 7 al super serialului Ray Donovan, povestea de Aur a lui Liev Schrieber si a combinatilor din spatele usilor inchise. Super tare. Data de aparitie: vezi aici.

Netflix ne-a pregatit pentru ultima luna de toamna, doua continuari super tari. Pe 5 noiembrie ne vom conecta din nou la serialul The End of F..ing World, la povestea Alissiei si a lui James, cei doi adolescentii ciudati care au bulversat mapamondul cu modul ciudat in care s-au hotarat sa-si traiasca viata. Lasata in coada de peste la sfarsitul primului sezon, aventura baiatului pseudo-pshihopat care porneste in cautarea tatalui promite o experienta cel putin la fel de interesanta ca pana acum. Amatorii de istorie au inca un motiv de bucurie pentru ca noiembrie aduce un nou sezon din super productia The Crown - povestea domniei reginei Elisabeta a II-a a Angliei. Fanii acestui spectaculos serial vor avea parte de o mare surpriza: Claire Foy, care a intruchipat-o pe regina Angliei in primele doua sezoane (pentru care a primit un Glob de Aur in 2017), paraseste serialul si preda stafeta regala Oliviei Coleman, o actrita de mare greutate, premiata recent cu un Oscar pentru rolul din The Favourite.

Amatorii de desene animate misto pot deschide televizoarele pe 24 noiembrie pentru sezonul doi din Final Space. Povestea calatoriei lui Gary si a prietenului Mooncake prin univers continua intr-un amestec de actiune si umor negru de calitate. Merita incercat.

La capitolul premiere, Netflix ne propune doua drame: Hache, un serial spaniol despre droguri, pasiune si ambitie. Am vazut trailerul si mi s-a parut interesanta ideea, cu atat mai mult cu cat serialul este inspirat dintr-o poveste adevarata.

A doua premiera Netflix este "American Son" un serial care o are protagonista pe frumoasa actita Kerry Washington, (Olivia Pope din super serialul Scandal). In aceasta adaptare dupa o piesa de teatru de pe Broadway, Kerry joaca rolul unei mame care ajunge intr-o sectie de politie in cautarea unor raspunsuri privind disparitia fiului ei. In ultima vreme am tot vazut seriale gen piesa de teatru și primele care îmi vin în minte sunt Criminal și The state of union. Recunosc cu mana pe inima ca incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult stilul asta de cinematografie. Serialul apare pe 1 noiembrie.

Ultimele, dar nu cele din urma sunt productiile celor doua canale de streaming care vor inunda televizoarele in noiembrie - Apple TV+ si Disney+.

Cu un avans de doua săptămâni, Apple TV+ și-a asigurat startul cu trei seriale menite sa ne arate ca americanii din Cupertino vor sa înceapă aventura streamingului cât se poate de serios. Canalul ambitilor lui Wilhelm Tell incepe sa emita din prima zi a lunii noimbrie si o arunca in arena leilor pe Jennifer Aniston și pe Rese Witherspoon in The Morning Show, o comedie in care descoperim provocarile pe care le are de infruntat echipa de productie a uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni matinale din America.

La capitolul SF-uri, Apple lanseaza "See" un serial in care descoperim ca in viitorul distopian imaginat de Steven Knight (Peaky Blinders) si Francis Lawrence (The Hunger Games series), oamenii si-au pierdut abilitatea de a vedea. In acesta bezna de nepatruns, in care oamenii traiau, interactionau si supravietuiau numai dupa simturi, se nasc la un moment dat, doi copii cu vederea perfect normala. In rolurile principale ii avem pe Jason Mamoa (Aquamen, Game of thrones) si pe Alfre Woodard o super actrita cu o bogata experienta in productii de televiziune.

Al treilea dar nu cel din urma este Dickinson, un serial despre viata si lumea celebrei scriitoare Emilly Dickinson. Cei de la Mar plus au reusit sa o agate in rolul principal pe Hailee Steinfeld, o tanara si talentata actrita care in 2011, la numai 15 de ani, pasea pe podiumul Oscarurilor pentru rolul din True Grit.

Alte trei productii Apple pe care le-am remarcat pe lista din noiembrie sunt: Servant, un thriller horror despre un cuplu care isi pierde copilul la nastere si hotareste sa-l inlocuieasca cu o papusa, Ghostwriter, un serial fantasy cu o fantoma pasionata de scris si cireasa de pe tort: "For All manking" un serial SF in care Uniunea Sovietica castiga cursa spatiala si ajunge pe luna inaintea Americanilor. În rolul principal Joel Kinnaman. Super interesant!

La final de cearsaf l-am pus pe Disney+ nu pentru ca am ceva cu ei, ci pur si simplu pentru ca asa s-a nimenit. Celebrul producator de filme isi incepe aventura streaming pe data de 12 noiembrie cu mult asteptatul serial The Mandalorian. Parte a universului Star Wars, Mandalorianul este unul dintre cele mai scumpe productii de televiziune, un episod costand peste 12 milioane de dolari. Serialul urmareste povestea unui vanator de recompense din teritorile indepartate in goana lui permanenta dupa cascaval intergalactic. Actiunea se petrece la 5 ani dupa evenimentele din The Return Of the Jedi si 25 de ani inainte de aparitia "Primului Ordin" din The Force Awakens.

Povestea are toate ingredientele specifice Star Wars - soldati imperiali, lasere, speedere si impachetari cu carbonit, asta pentru cine isi mai aduce aminte de Razboiul Stelelor - Imperiul Contraataca. Serialul se anunta super tare, ramane sa vedem acum si daca se ridica la inaltimea asteptarilor.

Asadar, fani Star Wars, rabdare si tutun pana pe 12 noiembrie.

Alte seriale Disney+ care mi-au atras atentia: Encore, un fel de reality show cu Kirsten Dunst in rolul principal si High School Musical series, povestea pe episoade a celebrului High School Musical, filmul cu Zac Efron care a inflamat mintile tuturor adolescentelor acum 15 ani.

788 afișări
bottom of page