top of page
  • SeriAlex

Stranger Things 3 - Fuck u Netflix, puteai mai mult...!


De fapt, daca stau bine si ma gandesc, sezonul 3 trebuia sa fie nu mult, ci muuult mai bun decat celelalte. Comparativ cu primele sezoane, Nr.3 putea si trebuia sa rupa in doua audienta generala tinand cont de marketingul masiv pe care l-a dezvoltat in ultima vreme si de uriasul succes pe care l-au avut primele doua sezoane.

Sezonul doi se termina apoteotic, incheind interesant, aventura celor 4 pusti si a ciudatei lor prietene (Eleven) in lumea intunecata si albastra a upside-down world, a demagorgonilor si a lui Mind Flyer. Serialul avea un final solid, multe dintre puzzle-urile descoperite de-a lungul sezonelor aveau in sfarsit o rezolvare, iar Elle (eleven) punea capat celei mai interesante povesti horror SF din ultimii ani.

Cand am aflat ca Netflix are de gand sa continue serialul, prima mea intrebare a fost: De ce sa o continui? Ce poti inventa atat de interesant ca sa fie cel putin la inaltimea primelor sezoane? Ce te mana in lupta pe tine tinere Netflix de vrei sa complici o poveste care a rupt inima targului si a devenit unul dintre cele mai vizionate seriale SF-Horror?

Nu vreau sa dau din casa si nici sa povestesc ce s-a intamplat pe urma, cert e ca dupa primele episoade mi-au venit niste nervi mari cat casa, iar la finalul sezonului mi-au venit pe gura o serie de injuraturi patimase cu o destinatie precisa, rabufnire fireasca pentru lunile de asteptare a ceva ce trebuia sa fie continuarea numarul unu al anului, revelatia serialistica a momentului.

Insa ce am asteptat a fost una si ce am primit a fost alta, sezonul 3 s-a dovedit a fi o copie palida a primelor sezoane, departe tare de spiritul serialului. Da, actiunea se petrecea in acelasi oras, actorii erau aceiasi, povestea parea a fel, dar nimic din spiritul inedit al serialului nu era de gasit, iar pe masura ce episoadele se derulau, priveam un film slab, cu un story de film de desene animate numai bun pentru telespectatorii intre 8-14 ani.

Si mi-a parut rau si m-au apucat nervii, mai mult pe mine pentru ca am fost suficient de fraier sa cad in plasa marketingului agresiv crezand ca o sa am revelatii serialistice uriase. Galeata a doua de nervi, mi-a venit pe Netflix pentru ca m-a facut sa astept degeaba un an de zile, un serial care s-a dovedit slab, mult sub primele sezoane, cu o poveste de copii mici si cu un amestec de horror comics de calitate indoielnica.

La inceputul acestei postari, am fost tentat sa povestesc sezonul sa il fac praf, sa dau in el cu toate armele mele gazetaresti ca sa-mi manifest supararea si dezamagirea pe care le-am avut dupa ce am vazut sezonul 3 din Stranger Things. Norocul meu ca m-a tinut putin si m-am oprit la timp pentru ca mi-as fi luat cateva tone de "hate" de la patimasii serialului si asta mi-ar fi cauzat probabil un "damage" fatal.

Raman insa la parerea ca Netflix putea si trebuia sa presteze mult mai bine in ceea ce priveste povestea Strager Things. Productorii aveau in mana toate atuurile si absolut toti asii din lume. Cu asa carti in mana Netflix trebuia sa joace la chinta royala si daca ar fi oprit serialul la sezonul doi ar fi castigat fara nici o indoiala bet-u pus pe masa.

Etichete:

82 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page