top of page
  • SeriAlex

Warrior - Actiune si batai marca Bruce Lee!

Action, Drama, History | TV Series (2019– ) - 8.4*IMDb

Stars: Andrew Koji, Jason Tobin, Olivia Cheng

In anul 1975 inceta din viata Bruce Lee, The ultimate warrior, karatistul universal care l-a rupt cu bataia pe neinvinsul, nemaintalnitul si nemaimblanzitul Chuck Norris. Eu tineam cu Norris si cand vazut ca isi ia bataie pe culoarele Colosseumului, am jurat razbunare si m-am apucat de karate. Vazusem de 7 ori filmul Razbunarea Dragonului si credeam ca o sa fie usor.

Douazeci de ani mai tarziu am vizitat la randul meu Colosseumul italian dar nu din postura unui luptator aprig dornic de razbunare ci mai degraba a unui turist gras si lesinat de oboseala cu 3 aparate de fotografiat atarnate de gat. Dupa o ora de stat la coada si doua ture de Colosseum facute in fuga, se dusese dracu toata razbunarea mea. "Cui ii mai trebuie razbunare, mi-am zis... da-o in masa, daca l-a batut asa rau acum 20 de ani, inseamna ca a meritat... "

Ucis timpuriu de un edem cerebral, Bruce Lee (pe numele lui de scena Li Xiaolong) a lasat in spate 32 de filme de lung metraj, majoritatea facute in Hong Kong, si un scenariu pe care nu a mai apucat sa-l joace.

40 de ani ani mai tarziu, vede lumina televizoarelor - Warrior, un serial inspirat din scenariul lui Bruce Lee. Filmul urmareste povestea unui emigrant chinez care ajunge în San Francisco in cautarea surorii lui. Odata ajuns in tara tuturor posibilitatilor, chinezul nostru bătaus descoperă ca e mult mai usor sa dai cu pumnul decat sa pui osul la munca asa ca se baga smardoi la unul dintre clanurile de chinezi din Chinatown-ul local

Serialul e misto si dupa cateva episoade am avut senzatia ca ma uitam la Bruce Lee intr-un remake facut 40 de ani mai tarziu. Mai mult, personajul principal seamana cu Micul Dragon, foloseste acelasi stil de bataie si daca ar fi fost mai mic de inaltime ai putea spune ca s-a pogorat fantoma vestitului chinez printre noi.

Asa ca, daca esti fan filme cu batai, da-i bice si baga repede un episod din Warrior. Serialul merge repede si face bine la nervi!

In rolurile principale: Andrew Koji, un actor britanic la primul serial in rolul principal, Jason Tobin un tanar actor din Hong Kong si frumoasa Olivia Cheng pe care am mai intalnit-o in Flash sau Green Arrow.

Serialul se poate vedea pe HBO Go sau aici

145 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page