top of page
  • SeriAlex

Line of Duty - Daca crezi ca e greu sa prinzi criminali, incerca sa prinzi politisti!

Crime, Drama, Mystery | TV Series (2012– )

Stars: Martin Compston, Vicky McClure, Adrian Dunbar

Line of duty este diferit de celelalte englezisme politiste pentru ca serialul are in esenta doar doi "jucatori". In coltul rosu al ringului ii avem pe copper-ii (gabori in engleza) care au ales the dark side of the force (spaga, infractiuni, manevre, etc) iar in coltul albastru avem una bucata echipa detectivi de la AC-12 (internal affairs-ul britanic) care trebuie sa-i prinda pe banditi. Adica un serial despre politisti care trebuie sa prinda politisti.

Ideea acestui serial nu e noua, am mai vazut productii similare in viata mea dar ceea ce da culoare povestii cu hotii si vardisti din anglia sunt cazurile in sine. Politistii corupti sunt foarte buni la acoperit urme si la smecherit probe deci sunt foarte greu de prins. Coruptia sistemului judiciar englez este si ea prezenta in schema iar toate aceste elemente legate intr-un scenariu inteligent si bine gandit, coloreaza elegant acestui serial.

Mi-a placut foarte mult jocul de-a soarecele si pisica englezeasca al acestei productii ajunse la sezonul 5. Desi pare lung si parca nu-ti vine sa te apuci de el, Line of duty este un serial de intindere medie. Sezoanele au cate 6 episoade ceea ce inseamna cam 3 sezoane standard. E drept, episoadele sunt cam lungi, 60 de minute in loc de 45 cat e normal dar scenariu e consistent si sustine timpul in plus.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici.

345 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page