top of page
  • SeriAlex

The OA - Nimic nu este ceea ce pare!

Drama, Fantasy, Mystery | TV Series (2016– ) - 7.8*IMDb

Stars: Brit Marling, Jason Isaacs, Scott Wilso

     Dupa ce citesti descrierea lui OA pe IMDb o sa spui, mda, pare interesant dar parca nu-mi vine sa ma bag intr-o poveste cu o fata oarba care a plecat de acasa si s-a intors după 7 ani. Ok, probabil ca e misto, probabil că ceva s-a întâmplat în acești 7 ani dar nu sunt convins ca serialul asta  o sa ma agate asa de tare.

     Exact asa am spus eu dupa primele minute de OA... Am avut totuși ambitia sa termin  primul episod  dar nu prea ne-am imprietenit  asa ca l-am pus pe hold  fara vreo intentie de vizionare urgenta.  

     Si foarte rau am facut.

The OA  se deschide incet si  te uimeste tarziu dar atunci cand o face, sentimentul este atat de coplesitor incat ramai realmente cu gura cascata si cu ochii pironiti in televizor

     Cum spuneam, serialul incepe banal. O fata oarba se intoarce acasa dupa 7 ani cu vederea complet refacuta. Cum o cheama pe aceasta tanara, unde a fost toti acesti ani si mai ales ce-a facut de i-a revenit vederea,  sunt intrebari care te duc cu gandul la inca o poveste politista despre rapiri si drame, mai mult sau mai putin interesante. 

     Insa pe masura ce serialul se deschide si episoadele trec,  povestea fetei oarbe capata o dimenisune si un dramatism care devine pe alocuri inspaimantator. Serialul  se transforma intr-un fantasy thriller in care spectatorul devine un actor mut, captiv intr-un univers  de neinteles.  Da, filmul este fluid si n-are pauze inutile dar totul este livrat in doze atat de mici incat iti vine uneori sa spargi televizorul. Insa dozajul acesta nu este fara noima si daca ai răbdare până la sfârșit (si iti recomand sa ai)  o sa descoperi un serial diferit de ce ai văzut până acum cu un final de sezon  absolut năucitor.

     Partea a doua  din OA continua in acelasi registru  dar ceea ce parea evident in primul sezon capata aici alte dimensiuni. Personajele altadata bine conturate se pierd din nou intr-un mix de realitati  in care

nimic nu este ceea ce pare. Stiu ca suna creepy dar nu e. 

     Ma opresc aici pentru ca nu vreau sa dau din casa. Va las sa descoperiti singuri. 

     In rolurile principale: Brit Marling, o actrita specializata in fantasy thriller pe care am mai vazut-o in I Origin sau Another Earth, Jason Isaacs, un actor britanic nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din The State Within si Scott Wilson, un veteran al ecranului pe care l-am mai vazut in The walking dead sau Bosch. Serialul se poate vedea pe Netflix.

305 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page