top of page
  • SeriAlex

Trotsky -

Biography | TV Mini-Series (2017) - 7.1*IMDb

Stars: Konstantin Khabenskiy, Mikhail Porechenkov, Max Matveev

Mi-a placut intotdeauna istoria marilor conflicte. Imi placeau bataliile si mai ales imi placea sa descopar cine se afla in spatele marilor confruntari. Am facut o pasiune penntru cel de-al doilea razboi mondial si odata cu el pentru oamenii politici care au influentat istoria secolului 20.

Despre Trotski stiam ca a fost liderul pacifist al comunistilor rusi, partener de revolutie a lui Lenin si activist bland & devotat. Nici pomeneala de asa ceva. Trotski a fost un comunist crud si nemilos care a folosit orice mijloace pentru a urca in ierarhia partidului. Dupa moartea lui Lenin si-a dorit cu ardoare sa devina secretarul general al partidului comunist sovietic adica seful suprem al mamei Rusia dar n-a reusit din cauza lui Stalin care a fost mai dibace ca el in luptele politice interne. Mai stiam ca actiunile lui din culise i-au starnit mania acestuia care nu a ezitat sa-l mazileasca odata ce a luat puterea.

Cam aici se opreau cunostintele mele eu despre acest personaj emblematic al Rusiei inceputului de secol si noroc ca acest serial mi-a umplut golurile. Si cum niciodata nu e prea tarziu sa mai descoperi ceva interesant, am aflat de exemplu ca pe Trotski il chema cu totul cu altfel. Evadat dintr-o puscarie tarista, tanarul revolutionar evreu Leib Bronștéin si-a insusit numele gardianului care il pazea si uite asa s-a nascut din cenusa inchisorilor rusesti, Lev Trotsky, unul dintre cei mai nemilosi si mai controversati comunisti ai istoriei..

Recomand acest serial rusesc pasionatilor de istorie si nu numai, pentru placerea de a descoperii istoria nescrisa a marilor conflicte umane.

Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

136 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page