Îți place să cânți...

Ai mai cântat pe acasă, prin baie sau pe la karaoke.

Suna bine, ți-a plăcut, a fost fun si prietenii ți-au spus că ai voce...

Fă-ți curaj și vino la

 AI SA VEZI CE USOR E! 

DRUM REC

STUDIO

Cel mai accesibil studio de înregistrări 

* Tarif calculat pentru o ora de studio

Cu doar 99 lei

poți să pleci cu piesa acasă *

Don’t f*** with the Peaky Blinders!

January 31, 2019

Crime, Drama | TV Series (2013– ) - 8.8* IMDb

Stars: Cillian Murphy, Helen McCrory, Paul Anderson

     Daca ar fi sa fac un clasament al serialelor cu mafioti, Peaky Blinders ar fi cu siguranta pe podium. Cele 4 sezoane ale serialului  le-am vazut intr-un binge neplanificat din care am iesit cam sifonat, insa aventura a meritat toti banii!

     Initial imi propusesem o experiena mafiota light, (un sezon pe weekend)  dar planul meu n-a tinut pentru ca actiunea m-a prins ca un magnet si am ramas realmente priponit de canapea cu ochii lipiti de televizor.

    Tot serialul este de fapt un "one man show"  numit Cillian Murphy, un actor britanic deosebit de talentat, aflat la a doua experienta serialistica, Fost student la drept si  chitarist de rock, Murphy isi  incepea aventura TV in  jucand  in  The Way We Live Now , o mini serie de dragoste. In 2001 a pus serialele in cui si  s-a dedicat in exclusivitate filmelor de lung metraj. Manevra s-a dovedit inspirata, cativa ani mai tarziu a primit o  nominalizare la Globul de Aur pentru rolul din Breakfast on Pluto. De-a lungul carierei, Cillian Murphy a bifat roluri in filme de succes precum Cold Mountain, Batman - Inceputuri sau  Inception

     Serialul se invarte in jurul lui Thomas Shelby, un gangster atipic din Birminghamul anilor 20. The Peaky Blinders era o denumire data acelora care isi coseau lame de ras in cozorocul sepcii, pe care o foloseau in bataie crestand fetele oponentilor. Daca cozorocul cu lame nimerea fruntea inamicului, sangele tasnea si intra in ochi , orbindul. De aici si expresia Blinders - Peaky Blinders

     Filmul urmareste ascensiunea familiei Shelby,  de la micile gainarii de strada pana la marile lovituri cu alcool si bilete de loterie. 

Serialul este scurt (24 de episoade) si se vede repede, iar Cillian Murphy face un rol memorabil. Am fost surprins sa il gasesc la un moment dat si pe Tom Hardy in schema, jucand rolul unul bootlegger sadic si periculos. 

     BBC Two a anuntat aparitia sezonului 5  insa nu a confirmat o data oficiala. Cred totusi ca  la vara, vom  avea un sezon  Peaky Blinders nou nout. Pana atunci, rabdare si tutun!

    Serialul se poate vedea pe Netflix sau aici

 (up)

 

 

Share on Facebook
Please reload

Titluri similare
Please reload

Categorii
Please reload

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Aboneaza-te si afla primul noutatile de pe Serialex 
© 2019 serialex.ro. Toate drepturile rezervate.