top of page
  • SeriAlex

The First - Sean Penn la primul serial din viata lui!

Drama, Sci-Fi | TV Series (2018– ) - 6.5*IMDb

Stars: Sean Penn, Natascha McElhone, LisaGay Hamilton

Sean Penn este fara nici o indoiala unul dintre cei mai mari actori americani. IMDb-il il descrie ca fiind "a powerhouse film performer capable of intensely moving work" adica un actor super mega tare. Cu doua Oscar-uri la centura si cateva Globuri de Aur, mister Penn a tranzitat luminos galaxia cinematografica, lasand in spate un sir de roluri memorabile, pentru care noi, spectatorii de rand, ii multumim.

Si cu toate astea, Sean Penn a ocolit cu incapatanare galaxia serialelor, practic nici un producator nu a reusit sa-l agate pe generic. A avut totusi doua tentative TV: a aparut 5 minute in Doi barbati si jumatate si 10 minute in Friends. Adica ceva serios, nu gluma!

Dar pentru toate exista un inceput si iata cum 2018 ii aduce primul rol intr-o productie de televiziune. Nu stiu cum au reusit, ce i-au spus, ce i-au promis dar cert este ca producatorii de la Hulu se poate lauda ca au reusit sa-l agate pe titratul actor. In sfarsit Sean Penn joaca in The First, primul serial din viata lui! Acestu lucru nu poate decat sa ma bucure si sa-mi confirme inca o data, ca migratia marilor actori catre productiile de televiziune este reala si de magnitudine mare.

Serialul The First se vrea un SF/Drama cu actori buni si cu scenariu nu la fel de bun. Un super echipaj de cosmonauti se pregateste sa plece intr-o misiune istorica pe Marte. Calatoria, care trebuie sa dureze doi ani de zile, are scopul de a stabili o colonie pe minunata planeta rosie. Foarte tare, am strigat noi din fotolii -earhtlings, we are going to Mars! Numai ca o mica moneda pierduta de unul dintre astronauti declanseaza o reactie in lant si racheta spatiala explodeaza la intrarea in stratosfera. Naveta impreuna cu cei 5 astronauti dispar intr-un nor de fum iar noi ramanem cu gurile cascate intr-o perpexitate totala! Ce, cum, ce s-a intamplat, a explodat? Fuck! Serios? Cum este posibil asa ceva? Avem 50 de ani de NASA si inca ne mai explodeaza rachete la decolare? Inseamna ca suntem varza!

The First este un serial care se vrea bun dar nu prea ii iese. Primul episod e mai mult decat ok, dupa care, inexplicabil, actiunea se pierde in detalii plictisitoare care pun grea la incercare rabdarea privitorului. Da, Sean Penn, joaca super bine, si fata lui ridata de buldog batran il ajuta din plin, dar parca ceva nu se leaga. Ceva lipseste. Cred ca pe undeva, producatorii au uitat ca au de facut un serial TV si au gandit un lung metraj imparit in 8. Din pacate, productiile TV functioneaza dupa alte reguli de vizionare. Privitorul trebuie agatat si tinut pe scaun, altfel se ridica si pleaca in bucatarie la o cafea. Nu e ca in sala de cinema unde, vrei nu vrei, trebuie sa stai doua ore pe scaun. Episoadele unui serial trebuie sa aiba acel "Go for next" , altfel dupa primul episod nu se mai uita nimeni.

Una peste alta, The First e un serial din categoria OK. Poate fi vazut in lipsa de altceva, sau in pauza altor seriale mai bune. Sean Penn isi merita salariul (care banuiesc ca e mare) iar Natascha McElhone tine pasul si nu ramane in spate. Scenaristul, din pacate, trebui sa aduca banii inapoi!

Serialul poate fi vazut pe Hulu Stream sau aici pe net.

(up)

230 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page