top of page
  • SeriAlex

Condor - Truth is the first victim

Thriller | TV Series (2018– ) - 7.9*IMDb

Stars: Max Irons, Leem Lubany, Katherine Cunningham

In 1975 aparea sub regia lui Sydney Pollack filmul Three days of the condor, un action spy cu Robert Redford si Faye Dunaway in rolurile principale. Foarte bine primita de public, pelicula lui Pollak devine un etalon al filmelor de spionaj.

43 de ani mai tarziu, AT&T arunca in scena Condor, un serial de spionaj care are la baza cartea Cele 6 zile ale Condorului, scrisa de celebrul jurnalist de investigatii James Grady.

Un tanar analist CIA scrie un program care poate descoperii potentiali teroristi de pe cuprinsul Statelor Unite. Depistarea se face printr-un screening masiv care incalca drepturile fundamentale ale cetatenilor americii - dreptul la viata privata si dreptul la intimitate.

Cuprins de îndoială asupra eficacității programului sau, tanarul programator începe sa pună întrebări incomode și se trezeste implicat intr-o vasta conspiratie care ameninta viata a milioane de oameni.

Serialul e ok desi actiunea mi s-a parut uneori prea imbarligata si prea complicata. Am avut de mai multe ori senzatia ca ma uit la secvente din filme diferite, puse random una dupa alta. Sper insa ca aceste elemente disparate sa se lege intr-un tot unitar iar acel liant caracteristic filmelor de spionaj, sa apara.

In rolurile principale il avem pe Max Irons pe care il stim din Tutankamun si pe Leem Lubany o actrita mai putin cunoscuta pe care am vazut-o alaturi de Bill Muray si Bruce Willis in Rock the Kasbah. Alaturi de ei mai apar William Hurt si Brendan Frasier, acesta din urma trezit dupa o lunga perioada de hibernare artistica.

Serialul se poate vedea aici

1.135 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page