top of page
  • SeriAlex

Borg vs McEnroe - Adevarul despre marea finala de la Wimbledon 1980

Biography, Drama, Sport - 7.1*imdb

Stars:Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård

Nu le am cu tenisul. Nu am jucat niciodata desi tare mi-ar fi placut sa incerc sportul asta. Prima racheta de tenis adevarata a primit-o fratimiu. Eram la mare, la Jupiter si imi aduc aminte ca l-am vazut cum batea o minge galbena intr-o poarta de garaj cu o super racheta din aluminiu (marca Stomil). Evident am vrut si eu una, dar la magazin, un rus a cumparat-o pe ultima in fata mea si eu m-am ales cu una din lemn urata si grea marca Reghin. Se pare ca acolo, in fata acelei tejghele din Jupiter s-a oprit aventura mea in lumea tenisului. Am ramas insa un spectator fidel.

Am crescut cu Bjorn Borg, John McEnroe, si Jimmy Connors. Dintre cei trei, McEnroe era preferatul meu. Imi placea freza si felul ciudat in care servea. Pe locul doi era Connors, mic, nervos si nebarbierit, iar pe locul 3 era Borg, calm, imperturbabil si mereu castigator.

Despre Borg imi aduc amninte ca purta acelasi tricou Fila cu dungi si isi punea pe cap aceiasi bentita. Juca cu o racheta care avea un D mare pe ea.

Am vazut Borg vs McEnroe cu o mare doza de emotie. Aveam senzatia ca ma intorc in timp sa-mi pot admira inca o data favoritul din marea finala de pe arena londoneza.

Filmul este interesant si pune acentul pe tensiunea jucatorilor in timpul turneului si in special pe rivalitatea dintre imperturbabiul Borg si vulcanicul McEnroe. Pelicula a avut darul sa-mi stoarca o lacrima in coltul ochilor pentru ca mi-a adus aminte de finala de la Wimbledon pe care am vazut-o si am trait-o cu intensitatea specifica varstei. Iata acum dupa 37 de ani m-am intalnit din nou cu eroul meu John McEnroe si, trebuie sa recunosc emotiile au fost la fel de mari.

Putina lume stie ca desi au fost inamici de pe terenul de tenis, cei doi mari jucatori au devenit ulterior foarte buni prieteni.

19 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Draga tata...

bottom of page