• SeriAlex

Tom Clancy`s Jack Ryan - Finally, one good fuckin shit!


Action, Drama, Thriller | TV Series (2018– ) - 8.8* IMDb

Stars: John Krasinski, Wendell Pierce, John Hoogenakker

Franciza Tom Clancy a avut de toate: carti, filme, jocuri si seriale. Personajul Rack Ryan (un fel de James Bond mai destept) a ajuns cvasicunoscut in randul cinefililor si cativa actori celebri au avut sansa sa imbrace haina celebrului analist CIA.

Primul Jack Ryan a fost Alec Baldwin in The Hunt for Red October (1990), un super film cu Sean Connery in rolul unui ofiter rus. Dupa el a venit randul lui Harisson Ford care a bifat doua productii marca Tom Clancy - Patriotic Games (1992) si Clear and Present Danger (1994). Opt ani mai tarziu, in 2002, Ben Afleck imbraca si el haina lui Dr Ryan in The Sum of All Fears pentru ca in 2014 Chris Pine sa fie ultimul J.R in Shadow Recruit.

Auzisem de ceva timp ca o sa avem parte de un serial cu Jack Ryan si sincer sa fiu, am asteptat cu sufletul la gura sfarsitul verii ca sa-l pot vedea. Punctuali ca intotdeauna, cei de la Amazon Prime au aruncat productia pe streaming fix pe 31 august si marea mea surpriza a fost cantitatea de episoade servita cu darnicie de bucataria lor. In loc de cate un episod pe saptamana (as usual), Amazon a scos 8 episoade deodata, (obicei imprumutat de la Netflix) lucru care a fost foarte, foarte tare.

Esuat in spatele unui calculator din cadrul secției T-FAD - CIA, Ryan ia in colimator tranzactiile financiare ale unui grup de firme si descopera cum un transfer de 9.000.000 dolari ajunge la un client obscur din Yemen. Urmarind firul banilor, Ryan trage concluzia ca in spatele acestei tranzactii sta Suleiman - un personaj periculos care se vrea a fi un urmas ideologic al lui Bin Laden si care pune la cale o actiune terorista de proportii.

Serialul e un spy/action alert si interesant strucurat, care mi-a mirosit din prima a Homeland sau Condor, fiind asemanator ca abordare.

John Krasinski, actorul din rolul principal, nu e la prima experienta action story. In 2016 a jucat rolul sgt Jack Silva din 13 Hours, film nominalizat la Oscar pt coloana sonora.

In serialul celor de la Amazon Prime, Krasinki joaca destul de convingator rolul celebrului analist desi pe acoluri, chipul sau de fante dragalas nu prea se pupa cu "hainele" pe care le poarta. Alaturi de el l-am gasit pe Wendell Pierce (Selma, Suits) jucând rolul James Greer, seful direct al lui Jack. John Hoogenakker (Colony, APB) un actor american de registrul larg, completeaza distributia unui serial alert si foarte bine facut care are toate sansele sa impuste un premiu anul viitor.

Serialul se poate vedea pe Amazon Prime sau pe net

(up)

#Rate8 #Thriller #Action #Amazon

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Aboneaza-te si afla primul noutatile de pe Serialex 
© 2020 serialex.ro. Toate drepturile rezervate.